De o culoare rosie sangerie cu un gust fin si delicat, zmeura este o puternica sursa de vitamine, antioxidanti si minerale cu adevarate beneficii pentru sanatate.
Nutritionistii din intreaga lume au confirmat beneficiile pentru sanatate obtinute in urma consumului de zmeura. O mana plina de zmeura te poate scoate din starea de disconfort emotional instant. Datorita continutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic si mentine tensiunea sangelui, iar mineralele precum fierul, cuprul si magneziul ajuta la producerea globulelor rosii, tin la distanta anemia si previn oboseala in exces..
Dulceata de zmeura este o reteta simpla si usor de facut, pacat sa nu ii simti savoarea si rafinamentul acum cand este sezonul acestul fruct minunat.
- 1 kg zmeura
- 1 kg zahar
- 200 ml apa
- Punem zmeura intr-o strecuratoare si o dam sub jetul de apa rece. O clatim bine insa cu mare grija sa nu se sparga fructele si sa se terciuiasca.
- Intr-o oala punem apa si zaharul, apoi o asezam pe foc. Eu am selectat treapta de incalzire cea mai mare.
- Amestecam si lasam siropul sa dea in clocot pana se topeste tot zaharul. Atentie sa nu-si schimbe culoarea din alb in auriu.
- Cand zaharul este topit adaugam zmeura si amestecam cu grija sa nu spargem fructele.
- In momentul in care incepe sa fiarba diminuam gradul de incalzire a plitei si fierbem 15 minute la foc moderat.
- Odata cele 15 minute scurse luam de pe foc, acoperim oala si lasam dulceata de zmeura sa se raceasca.
- O punem in borcanele sterilizate si inchidem cu capacul.
- In reteta se mai poate pune zeama de la o lamaie. Eu prefer fara.
- Dulceata este gata si va doresc Pofta buna!
Savoare si bun gust – Dulceata de zmeura