Penne cu pui Alfredo
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Italiana
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 300 g penne
  • 300 g smantana de gatit
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 ml supa de pui sau apa
  • 250 g parmezan ras
  • Sare și piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat
Cum preparam:
  1. Taiem pieptul de pui in cubulate il asezonam cu sare si piper dupa gust.
  2. Intr-o oala mai inalta, in care am pus uleiul de masline, prajim carnea la foc mediu.
  3. Cand carnea este rumenita (aurie) adaufam usturoiul zdrobit si sotam 1-2 minute (sa nu ardem usturoiul).
  4. Adaugam supa de legume sau apa, smantana si pastele fara sa fie fierte in prealabil.
  5. Amestecam si acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarbainabusit la foc mic 15-20 minute pana cand pastele s-au fiert.
  6. Luam de pe foc, adaugam parmezanul, presaram patrunjelul verde proaspat si tocat marunt.
  7. Servim preparatul cat este cald.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/paste-cu-pui-alfredo/