Lasagna cu piept de pui
Autor: 
Categoria: Fel principal
Bucataria: Italiana
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 6
 
Ingrediente:
  • 1 pachet foi de lasagna
  • 500 g piept de pui
  • 200 g caşcaval
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • Sare, piper
  • 100 ml suc de roşii
  • 3-4 linguri făină
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • cimbru şi busuioc
Cum preparam:
  1. Intr-o oala punem la fiert apa si putina sare si doua linguri de ulei. Cand apa fierbe adaugam foile de lasagna incet sa nu le spargem si le fierbem respactand instructiunile de pe ambalaj.
  2. In tamp ce fierb foile de lasagna preparam umplutura.
  3. Spalam pieptul de pui si il trecem prin masina de tocat.
  4. Intr-o tigaie punem 50g unt la topit peste care punem carnea de pui si o prajim foarte putin, cat sa-si schimbe culoarea. Condimentam cu sare si piper, adaugam busuiocul uscat si maruntit.Amestecam sim ai lasam 1 pe foc.
  5. Topim 30 g unt si agaugam faina si laptele si fierbem la foc mic, obtinem un sos bechamel.
  6. Ungem o tava (cu pereti un pic mai inalti) sau un vas de yena, cu putin unt.
  7. Preincalzim cuptorul la 180 C.
  8. Cand foile de lasagna au fiert si le scoatem cu o strecuratoare din oala.
  9. Asezam in tavaun strat de foi de lasagna, peste care asezam un strat de carne, din nou foi de lasagna peste care punem din nou un strat de carne, repetam pana se termina compozitia, ultimul strat sa fie foaia de lasagna.
  10. Peste ultima foaie intregul aranjament de foi turnam sosul alb, presaram cascavalul ras si la urma sucul de rosii.
  11. Se unge o tavă cu untul ramas, se pune primul strat de foi, carnea, un alt strat de foi, carne şi ultimul strat de foi şi se acoperă cu sosul béchamel.
  12. Introducem tava in cuptor si coacem cca 20-30 minute, pana preparatul prinde o crusta aurie.
  13. Servim preparatul cald ornat cu Frunze verzi de cimbru.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/lasagna-cu-piept-de-pui/