Bruschette cu rosii si masline
Autor: Florentina-Mirela
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Indiana
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 4
- 12 felii de paine toast
- 250 g rosii
- 1 fir de ceapa verde
- frunze de busuioc proaspete
- 10 masline verzi fara samburi
- 1 lingura ulei masline
- sare dupa gust
- Taiem coaja feliilor de paine si le asezam intr-o tava pentru copt briose.
- Introducem tava in cuptor la temperatura de 190 ° timp de 3-5 minute.
- Verificam frecvent, deoarece acestea tind sa se coloreze rapid si s-ar putea arde.
- Cosuletele de paine vor fi gata cand devin aurii.
- Intre timp pregatim umplutura si incepem cu rosiile pe care le spalam cu apa rece si le taiem in cubulete mici.
- Facem acelasi lucru si cu maslinele verzi si firul de ceapa verde.
- Le asezam pe toate intr-un castron si asezonam cu ulei de masline si sare dupa gust.
- Amestecam si pastram amestecul pentru bruschetta in frigider.
- Cand cosuletele sunt coapte le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
- Umplem cosuletele (doar inainte de ale servi) cu amestecul pastrat in frigider si decoram cu o frunzulita proaspata de busuioc.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/bruschette-cu-rosii-si-masline/
3.5.3251