Inele de ceapa pane
Autor: 
Categoria: Aperitiv, Garnitura
Bucataria: Americana
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • o ceapa mare
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 2 lingurite boia de ardei iute
  • 100 ml bere
Cum preparam:
  1. Curatam ceapa, atentie eliminam doar prima foaie a cepei.
  2. O taiem rondele de cca 1,5 cm grosime, dupa care le desfacem inel cu inel.
  3. Intr-un castron amestecam faina cu cele doua oua, boiaua de ardei si turnam berea.
  4. Adaugam atata bere cat sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
  5. Folosim bere pentru ca asa vom obtine o crusta crocanta, numai buna de rontait.
  6. Sa fim siguri ca se lipeste aluatul de ceapa, dam inelele prin faina, apoi le inmuiem in aluat pana le acoperim pe toata suprafata.
  7. Intr-o tigaie cu ulei incins punem pe rand inelele de ceapa si le rumenim pe ambele parti.
  8. Cand sunt rumenite le scoatem pe un servet absorbant de bucatarie pentru a scapa de surplusul de ulei.
  9. Le servim dupa ce s-au racorit.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/inele-de-ceapa-pane/