Dulceata de pere
Autor: 
Categoria: Compoturi/conserve
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
 
Ingrediente:
  • 5 kg pere foarte coapte
  • 800 g zahar
  • sucul a doua lamai
Cum preparam:
  1. Spalam si apoi curatam de coaja si samburi perele.
  2. Le taiem in cuburi mici si le punem intr-o cratita mare, adaugam sucul de lamaie si zaharul si le punem la fiert la foc mic.
  3. Le fierbem 30 - 40 de minute pana scade putin zeama.
  4. Nu este necesar sa mestecam prea mult daca am ales o oala cu fund dublu.
  5. Cand dulceata are consistenta dorita (sa nu fie foarte fluida), punem dulceata in borcanele spalate bine si uscate. Punem dulceata pana in gura borcanului dupa care etansam cu capacul.
  6. Asezam borcanele cu fundul in sus la cald pana a doua zi.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/dulceata-de-pere/