Supa crema de ciuperci
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g ciuperci albe
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1 cartof
  • o ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
Cum preparam:
  1. Intr-o cratita punem la calit in ulei si unt, ciupercile spalate si taiate felii impreuna cu ceapa si usturoiul. Amestecam sa nu se arda.
  2. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
  3. Cand ceapa devine sticloasa si cand ciupercile s-au inmuiat si au pierdut mult din volum, adaugam cartoful in cratita si supa. Daca nu avem supa adaugam apa.
  4. Lasam la fiert aproximativ 20 de minute sau pana cand cartoful este fiert.
  5. Cand cartoful este fiert, aprim focul si adaugam laptele rece si smantana.
  6. Luam supa de pe foc si mixam supa cu un blender vertical, usor la inceput iar apoi cu o viteza superioara.
  7. Dupa mixare supa crema de ciuperci este gata.
  8. O servim asezonata cu ciupercute prajite, crutoane sau cum ne spune intuitia de bucatar.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/supa-crema-de-ciuperci/