Burger, retate perfecta
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Internationala
Portii: 2
Ingrediente:
  • 200 g carne de vită,
  • jumătate de ceapă roșie,
  • o lingură de oțet alb,
  • 2 castraveciori murați mici,
  • 2 chifle pentru burger,
  • 2 felii de bacon,
  • 2 lingurițe de muștar american, sos
  • Tabasco,
  • 2 felii de brânză emmentaler,
  • 2 lingurițe de ketchup.
  • 2 frunze de salată iceberg sau rucola
Sosul pentru burger:
  • 2 lingurițe de maioneză,
  • o linguriță de ketchup,
  • o linguriță de sos Tabasco,
  • o linguriță de sos Worcestershire,
  • o linguriță de brandy
Cum preparam:
  1. Condimentam carnea tocată cu sare si piper o modelam se sub formă de chiftele plate cu crosimea de 2 cm, apoi o punem la prajit în ulei de măsline.
  2. După un minut, ungem chifteaua din carne o jumătate de linguriță de muștar și puțin sos Tabasco apoi o lasăm în continuare la prăjit.
  3. Intorcem chifteaua pe partea cealalta si repetăm procedeul după încă un minut.
  4. Baconul il prăjim separat într-o tigaie.
  5. Peste chifteaua din carnea cand este deja gătită vom așeza feliile de brânză emmentaler și apoi baconul, urmeaza să asamblăm burger-ul.
  6. Sosul pentru burger il preparăm amestecand toate ingredientele de mai sus și il așeazăm la baza chiflei, împreună cu salata, urmând apoi să punem chifteaua cu brânza și bacon-ul.
  7. Asezonăm cu rondele de ceapă, castraveciori și puțin ketchup. Burger-ul este gata pregatit...la masa, va rog!
Poftă bună!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/burger-reteta-perfecta/