Crap prăjit cu usturoi si lămâie
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 1,5 kg crap
  • 4 linguri suc de roşii
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri oţet
  • 4 căţei de usturoi
  • Sare, piper
  • ulei pentru prăjit,
  • 1 lămâie
Cum preparam:
  1. Curăţăm, și spalăm peștele apoi îl tăiem în felii groase de 2 cm- 3cm. Îl lasăm la scurs într-o strecurătoare.
  2. Într-un bol pregătim un sos din usturoiul pisat cu sare, uleiul, sucul de roşii, oţetul, sarea şi piperul măcinat, peste care punem bucățile de peste. Ne asigurăm că toate bucățile de pește au fost unse bine cu sosul din bol.
  3. Acoperim bolul cu o folie și lasăm peștele la marinat in frigider pentru cca 30 minute.
  4. Într-o tigaie punem ulei la încins la foc potrivit si prăjim bucăţile de peşte câte 5-6 minute pe fiecare parte.
  5. Odata rumenite bine, luam bucatile de pește din tigaie si le așezăm pe o hârtie absorbantă de bucătărie pentru a se scurge surplusul de ulei.
  6. Servim friptura de crap cu lămâie și garnitură de legume sau cartofi natur.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/crap-prajit-cu-usturoi-si-lamaie/