Brioșe din dovlecel cu bacon și brânză feta
Autor: 
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Internationala
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 6
 
Ingrediente:
  • 3 dovlecei
  • 150 g faina
  • 250 g bacon prajit taiat cubulete
  • 200 g feta
  • 2 catei de usturoi, bine pisati
  • 3 oua1
  • plic praf de copt
  • sare, piper proaspat macinat
Cum preparam:
  1. Spălăm dovleceii, îi curățăm și îi dăm prin razatoarea mare.
  2. Îi sărăm și îi lăsăm timp de 10 minute, după care îi stoarcem puțin în mâna sa scoatem surplusul de apă.
  3. Curățăm usturoiul și îl pisăm.
  4. Într-un bol batem spumă cele trei ouă peste care punem dovlecelul, baconul prăjit,usturoiul, praful de copt, făina și brâza taiata cubulețe.
  5. Amestecăm bine toate ingredientele.
  6. Într-o tava pentru brioșe așezăm formele din hârtie specială si turnam în ele compoziția, având grijă să le umplem doar ¾ din formă, deoarece brioșele vor crește în înălțime.
  7. Coacem brioșele din dovlecel în cuptorul preîncălzit la 180 C, timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc ușor la suprafață.
  8. Putem servi brioșe din dovlecel cu bacon și brânză feta atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/briose-din-dovlecel-cu-bacon-si-branza-feta/