Cozonac cu stafide si rahReteta simpla usor e facut
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
Cozonac
  • 500 g faina alba 000
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 20 ml ulei
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie uscata
Umplutura
  • 50 g stafide muiate in esenta de rom
  • 75 - 100 g rahat de fructe
Cum preparam:
  1. Am așezat făina într-un cistron peste care am pus un cele două
  2. Gălbenușuri de ou, un praf de sare, am adăugat coaja unei
  3. lămâi trecute prin răzătoarea fină, apoi am turnat peste toate ingredientele cele 30 de
  4. mililitri de ulei.
  5. Într-o lingură de lapte cald asezam cele 7 grame de drojdie uscată și apoi o turnăm în castron apoi adăugăm zahărul și laptele.
  6. Frământăm bine aproximativ 20 de minute apoi lăsam aluatul să se odihnească puțin.
  7. Topim cele 100 de grame de unt și după ce s-a răcit, îl turnăm peste aluat.
  8. Frământam aluatul până când se desprinde ușor de mână și-l lăsăm la dospit in jur de o oră, până
  9. Își va dubla volumul.
  10. Am împărțit aluatul in două, am făcut doi cozonaci mai mici, puteți face un singur cozonac și va ieși destul de măricel.
  11. Întindem aluatul moale la grosimea de un centimetru, pe masa data cu puțin ulei,
  12. și presărăm peste el stafidele înmuiate într-o lingura de rom și îl rulăm.
  13. Am uns cu unt o formă pentru cozonac și am așezat cozonacul rulat în formă.
  14. Cu cealaltă jumătate am procedat la fel doar că am înlocuit stafidee cu rahat de fructi.
  15. L-am lăsat să mai crească un inca 30-40 de minute,
  16. Când cozonaci au umplut formele si atunci l-am uns cu un galbenus de ou amestecat cu o lingură de lapte.
  17. Am introdus tavile in cuptorul incins și l-am copt la 180 de grade aproximativ 40 de minute.
  18. Puteti sa faceți testul scobitorii pentru a controla daca Cozonacul cu stafide si rahat este copt.
Pofta Buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/cozonac-cu-stafide-si-rahat/