Cornulete cu unt si nuca
Autor: 
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 6
 
Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g nuca macinata
  • 2 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • un praf de sare
  • ½ pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru garnisit cornuletele
Cum preparam:
  1. Punem toate ingredientele, mai putin zaharul pentru decor, intr-un bol si framantam un aluat omogen.
  2. ca sa obtinem cornulete fragede, untul trebuie sa fie rece, altfel va incorpora prea multa faine si vom avea niste cornulete tari.
  3. Cand am obtinut un aluat omogen il punem intr-un bol si il lsam sa se odihneasca 20-30 de minute, la rece in frigider.
  4. Cand avem un aluat tare, formam cornulete si le dam forma dorita, bagete, potcoava sau bastonase.
  5. La punem in tava si le dam la copt 10-12 minute pana se rumenesc usor.
  6. Cand le scoatem din cuptor vor fi moi si sfaramicioase. Dar pe masura ce se racest se vor intari atat cat atunci cand le mancam se vor topi in gur.
  7. Le asezonam cu zaharul pudra si ii poftim pe pofticiosi la degustare.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/cornulete-cu-unt-si-nuca/