Prajitura Alis
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 12
 
Ingrediente:
FOI.
  • 400 g faina
  • 200 g unt topit si racit
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 g sare
Crema.
  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 budinci vanilie
  • 600 g frisca
  • 20 g coaja lamaie
  • 20 ml zeama lamaie
Cum preparam:
Preparam foile:
  1. Intr-un bol, amestecam faina, untul topit, zaharul, oul si sarea. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen.
  2. Am obtinut aluatul fraged, il punem intr-o folie si il lasam la rece 1 ora.
  3. Scoatem aluatul din frigider il impartim in doua parti egale si pe masa de lucru, formam pe rand cate o foaie, cu ajutorul sucitorului. Portionam fiecare foaie la dimensiunea tavi care va fi de 25 cm/19 cm.
  4. Imbracam tava cu folie de copt si asezam prima foaie.
Preparam crema:
  1. In timpul in care aluatul de foi sta la rece noi pregatim crema.
  2. Punem la fiert cele 600 ml de lapte, impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam cele doua budinci de vanilie.
  3. Amestecam, lasam sa dea in clocot dupa care luam de pe plita si o lasam sa se raceasca.
  4. Cand crema este rece, o mixam bine cu mixerul, apoi adaugam frisca batuta tare, adaugam coaja si sucul de lamaie.
  5. Mixam la viteza mica pana amestecam bine crema cu frisca.
Asamblarea prajituri:
  1. Peste foaia asezata in tava turnam crema toata si o intindem pe toata suprafata in mod egal.
  2. Peste crema asezam cea de a doua foaie si punem tava in cuptorul preincalzit, pentru coacerea prajituri.
  3. Prajitura are nevoie de aproximativ 90 de minute la temperatura de 160 grade Celsius, pentru a fi coapta.
  4. Prajitura trebuie sa prinda o culoare aurie.
  5. Cand este coapta pudram cu zahar praf si ne incatam papilele cu o prajitura delicioasa.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/prajitura-alis/