Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm treptat gălbenusurile, vanilia, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
Crema
Mixăm frișca împreună cu zahărul vanilat.
Când s-a răcit blatul se taie în 2 și se însiropeaza cu sucul de fructe amestecat cu zeama unei portocale. Punem o parte din frișcă între blaturi și cu restul îmbrăcăm tortul și așezăm fructele tăiate, le putem tăia în cubulețe sau în feliuțe subțiri.
Am folosit pentru decorat fructe proapete.
Păstrăm tortul de frișca în frigider până în momentul în care-l vom servi.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/tort-cu-frisca-si-fructe/