Tort cu frisca si fructe
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 10
 
Ingrediente:
Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
Crema
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 g fructe ananas, portocale
  • zeama de la fructe
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sucul de la o portocală
Cum preparam:
Blatul:
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  2. Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm treptat gălbenusurile, vanilia, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
  3. Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
  4. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  5. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
Crema
  1. Mixăm frișca împreună cu zahărul vanilat.
  2. Când s-a răcit blatul se taie în 2 și se însiropeaza cu sucul de fructe amestecat cu zeama unei portocale. Punem o parte din frișcă între blaturi și cu restul îmbrăcăm tortul și așezăm fructele tăiate, le putem tăia în cubulețe sau în feliuțe subțiri.
  3. Am folosit pentru decorat fructe proapete.
  4. Păstrăm tortul de frișca în frigider până în momentul în care-l vom servi.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/tort-cu-frisca-si-fructe/