Prajitura Bounty - cremă cocos
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 8
 
Ingrediente:
Blat
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
Cremă cu nucă de cocos
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 100 g fulgi nucă de cocos
  • esența de vanilie
Glazura
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 150 g smântână pentru frișcă
Cum preparam:
Blat
  1. Untul moale îl mixăm cu zahărul până devine cremos, adăugăm ouale, unul câte unul, vom mixa bine după fiecare fără întrerupere.
  2. Când am încorporat bine ouăle adăugăm laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt și cacaoa.
  3. Compoziția omogenizată bine o turnăm într-o tava tapetata cu hartie de copt, care poate fi pătrată sau dreptunghiulară.
  4. Dăm la cuptorul preîncâlzit la foc mediu ( 150 grade cuptor electric cu ventilație). Coacem aproximativ 20 de minute.
  5. Blatul trebuie să fie moale, dar ferm.
  6. Odată copt (verificăm și cu scobitoarea), scoatem blatul din cuptor îl așezăm pe un grătar fără să-l desprindem din hârtia de copt și-l lăsăm la răcit.
  7. Cand s-a racit sectionam blatul pe la mijloc astfel incat vom obtine doua foi egale.
Crema
  1. Amestecăm împreună laptele, zahărul, untul și grisul, după care punem vasul pe foc mic, amestecând întruna până se îngroașă. Dăm deoparte și adăugăm nuca de cocos și esența de vanilie.
  2. Turnăm crema caldă peste blatul care este baza tortului, dupa care asezam peste partea a doua a blatului
Glazura
  1. Pentru glazură topim ciocolata pe baie de aburi. Peste ciocolata topită turnăm smântăna pentru frișca, puțin câte puțin, până ajungem la consistența dorită.
  2. Turnăm glazura peste prajitură și lăsăm la rece în frigider pentru cel puțin o ora.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/prajitura-bounty-crema-cocos/