Friptura de porc cu prune uscate
Autor: 
Categoria: Fel principal
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 2 muschiuleti de porc
  • sare, piper negru măcinat,
  • 6-8 prune sau caise uscate,
  • 4-5 linguri ulei
Cum preparam:
  1. Curatam prunele de samburi (daca este cazul)
  2. Muschiuletul il sectionam pe lungime si il batem cu ciocanul de snitele. Lasam o grosime de cel putin 1 cm
  3. Presarăm cu sare şi piper şi asezam prunele pe lungime la o margine.
  4. Rulam carnea si o asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri de ulei.
  5. Repetam procedeul si cu cel de al doilea muschiulet.
  6. Introducem tava în cuptor si coacem până sunt gata, la o temperatura de 160-180°C.
  7. Din când în când stropim carnea cu sucul pe care-l lasă friptura.
  8. Când se răceşte, tăiem carnea felii şi o servim cu o garnitura de cartofi sau orez, alaturi de o salata de sezon.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/friptura-de-porc-cu-prune-uscate/