Crap dupa reteta pescareasca
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • un crap de aproximativ 1,5 kg
  • ½ pahar ulei vegetal,
  • 2 cepe roșii,
  • 2 caței de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tocată,
  • 2-3 roșii,
  • sare,
  • praf de piper negru,
  • ½ lămâie
Cum preparam:
  1. Peştele îl curăţatăm și îl tăiem felii cu tot cu oase şi piele, îl presărăm cu sare şi piper, îl trecem prin făină și-l prăjim în tigaia încinsă, până obţinem o crusta rumenă.
  2. Adaugăm ceapa tăiată semiinele şi prăjim până se rumenește și devine aurie.
  3. Opărim roşiile le decojim, le tăiem cuburi, verdeaţa şi usturoiul le mărunţim și adăugăm totul peste legume şi peşte.
  4. Inăbuşim la cuptor sub capac, timp de 10-15 minute la 180-200 de grade.
  5. Se servește cu felii de lămîie.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/crap-dupa-reteta-pescareasca/