Crap înăbuşit
Autor: 
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 800 g fileu de peşte (crap, biban),
  • 4 cepe,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • ½ pahar bulion de peşte,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • pătrunjel şi cimbru verde.
Cum preparam:
  1. Fileul (cu piele) îl tăiem felii, îl presarăm cu sare şi piper, îl trecem prin făină şi-l prăjm în lei încins.
  2. Ceapa o tăiem semiinele şi o călim până devine aurie.
  3. Ceapă şi peştele le punem în tavă straturi, adăugăm cuişoare englezeşti, acoperim cu bulion şi înăbuşim la foc domol 35-40 minute.
  4. Curăţăm roşiile de pieliţă, le tăiem în două şi le punem în tavă timp de 5 minute.
  5. Înainte de a fi gata adăugăm usturoiul pisat şi cimbrul.
  6. Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.
Poftă bună!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/crap-inabusit/