Sarmale
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 30
 
Ingrediente:
  • 1 kg carne amestec (vită și porc)
  • 100 g orez
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 varză murată
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • ulei
Cum preparam:
  1. Prăjim ceapa tocată și orezul în ulei bine încins, două-trei minute.
  2. Adăugăm și carnea tocată, condimentând cu sare și piper.
  3. Amestecăm bine.
  4. Desfacem frunzele de varză și rulăm sarmalele. Le așezăm într-o cratiță înaltă, iar locul din mijloc îl umplem cu varză tocată.
  5. Turnăm sucul de roșii și completăm cu apă până la nivelul sarmalelor.
  6. Fierbem doua ore pe foc mic.
  7. Din când în când mișcăm cratița circular pentru a nu se prinde.
  8. Sarmalele vor capata o aromă și un gust mai bun dacă în cratiță vom pune la fiert și câteva felii de ciolan afumat.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/sarmale/