Sarmale
Autor: Tina
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 30
- 1 kg carne amestec (vită și porc)
- 100 g orez
- 200 ml suc de roșii
- 1 varză murată
- 2 cepe
- sare
- piper
- ulei
- Prăjim ceapa tocată și orezul în ulei bine încins, două-trei minute.
- Adăugăm și carnea tocată, condimentând cu sare și piper.
- Amestecăm bine.
- Desfacem frunzele de varză și rulăm sarmalele. Le așezăm într-o cratiță înaltă, iar locul din mijloc îl umplem cu varză tocată.
- Turnăm sucul de roșii și completăm cu apă până la nivelul sarmalelor.
- Fierbem doua ore pe foc mic.
- Din când în când mișcăm cratița circular pentru a nu se prinde.
- Sarmalele vor capata o aromă și un gust mai bun dacă în cratiță vom pune la fiert și câteva felii de ciolan afumat.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/sarmale/
3.5.3251