Aluat umplut cu sunca si legume
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 10
 
Ingrediente:
  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g iaurt
  • 300 g șuncă
  • 1 ardei gras
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 ouă
  • ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • sare,piper
  • 50 g parmezan
Cum preparam:
  1. Frecăm untul cu un praf de sare și cu ouăle. Adaugăm iaurtul și presarăm făina.
  2. Frământăm ușor și cand aluatul este gata îl dăm la rece.
  3. Punem la încins 2 linguri de ulei și prăjim ceapa  ardeiul tocate mărunt.
  4. Adăugăm șunca tăiată cubulețe și pătrunjelul tocat. Presarăm piper și oprim focul.
  5. Întindem aluatul și îl tăiem de mărimea formelor.
  6. Ungem formele cu unt și asezăm foile de aluat.
  7. Punem umplutura în fiecare formă și coacem 30 minute la foc moderat.
  8. Inainte de a fi coapte le scoatem din cuptor presaram deasupra parmezanul si le mai lasam in cuptor cca 1 minut.
  9. Asezonam cu patrunjel verde tocat
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/aluat-umplut-cu-sunca-si-legume/