Este o reteta culinara usoara. Preincalzim cuptorul la 210 grade Celsius si tapetam o tava de copt cu hartie de pergament. Amestecam faina si praful de copt intr-un bol, adaugam untul si, folosindu-ne degetele, framantam pana cand compozitia ia forma unui pesmet fin. Incorporaj zaharul, patrunjelul si rozmarinul in aluat. Adaugam oul batut si laptele si framantam bine coca.
Intindem aluatul pe o suprafata presata cu putina faina, folosind un sucitor, apoi rulam sub forma unui cilindru si taiem aluatul in forme rotunde.
Asezam chiflele in tava de copt si le glazuram cu o lingura de lapte.
Coacem timp de 15-20 de minute, pana cand devin aurii.
Verificam cu o scobitoare daca interiorul este bine copt, apoi lasam chiflele la racit pe un gratar, timp de jumatate de ora.
Preparatul nostru culinar este gata sa-l savuram cat este cald.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/chifle-cu-ierburi-aromatice/