Ardei umpluti
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 5
Ingrediente:
  • 10 ardei grași potriviti ca marime
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapă de marime medie
  • 1 morcov
  • 1 cană de orez
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • mărar sau pătrunjel
  • 350 ml suc de roșii
  • 1 l supă de carne sau apă
  • sare, piper, boia de ardei (după gust)
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri cu ulei.
Cum preparam:
  1. Curățăm ardeii, îi spălăm și le scoatem cotoarele.
  2. Prăjim ceapa tocată, morcovul dat prin razătoare și orezul (spălat bine) în ulei bine încins, două-trei minute.
  3. Adăugăm și carnea tocată, condimentând cu sare și piper. Adăugăm verdeața.
  4. Amestecăm bine.
  5. Cu compoziția obținută umplem ardeii. Îi așezăm într-o cratiță înaltă.
  6. Turnăm sucul de roșii și completăm cu apă până la nivelul ardeilor.
  7. Fierbem aproximativ o ora si jumatate pe foc mic.
  8. Din când în când mișcăm cratița circular pentru a nu se prinde.
  9. Ardeii vor căpăta o aromă și un gust mai bun dacă în cratiță vom pune la fiert și câteva felii de ciolan afumat.
  10. Mie imi plac ardeii în sos de roșii cu o consistenșă mai densă (un sos gros). Prepar un sos de roșii dulce acrișor și în loc de apă folosesc zeama în care au fiert ardeii , aroma este irezistibilă.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/ardeii-umpluti/