Clatite pufoase umplute cu branza si date la cuptor
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 10
 
Ingrediente:
Clatitele
  • 100 grame făină
  • 150 ml de lapte rece
  • 150 ml apă minerală
  • 2 ouă
  • o lingură de zahăr + un vârf de cuţit de sare
  • o lingură de ulei
  • o linguriţă de coaja lămâie rasă
Umplutură
  • 500 g brânza dulce de vaci (daca brânza nu e cremoasă, adăugăm o lingură de smântană)
  • 150g zahăr pudră
  • 3 pliculeţe zahăt vanilat
  • 1 gălbenus de ou
  • ½ linguriţă scorţisoară sau un pumn de stafide
Suplimentar pentru coacere
  • 150 g smântană
  • o cescută de zahăr tos, de preferat zahăr brun.
Cum preparam:
  1. Amestecăm ingredientele – de preferinţă cu mixerul – până ce obţinem o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe.
  2. Luăm cu un polonic şi turnăm, pe rând, compoziţia într-o tigaie încinsă (dacă tigaia este de calitate, nu este nevoie să punem ulei. Dacă are, însă, aderenţe, este bine să puneţi, înainte de prima clătită, câteva picături de ulei). Se lasă fiecare clătită la rumenit câte două minute pe fiecare parte, după care se iau pe o farfurie, puse una peste alta.
  3. Umplutura este simplu de realizat, amestecăm toate ingredientele si obţinem o cremă fina.
  4. Pregătim un vas de yena sau o tavă cu pereţi inalţi pe care o vom unge bine cu unt.
  5. Pe fiecare clătită vom pune două linguri cu vârf de cremă după care rulăm şi asezăm clătită lângă clătită in vasul pregătit.
  6. După ce am aşezat toate clătitele in vasul de yena deasupra intindem smâtana peste care presărăm zahărul tos.
  7. Le dăm la cuptorul preincălzit la o temperatura de 200 grade Celsius, pentru 10-15 minute sau pană când clătitele vor prinde o crustă aurie.
  8. Le servim fierbinţi pudrate cu zahar pudra.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/clatite-pufoase-umplute-cu-branza-si-date-la-cuptor/