Tagliatelle cu somon afumat
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 1 pachet de tagliatelle de 500 g
  • 300 g de somon afumat
  • 400 g de smântână
  • o legătură de pătrunjel
  • o ceapă albă
  • sare, piper
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • o lămâie.
Cum preparam:
  1. Punem la fiert o oală cu doi litri de apă, în care adaugăm puţină sare şi o lingură de ulei.
  2. Când începe să fiarbă punem pastele şi se lasă să clocotească la foc mic, 10-15 minute, apoi se ţin acoperite încă cinci minute.
  3. Se pun la scurs într-o sită, se trec pe sub jet de apă rece şi, după ce s-au scurs foarte bine, le punem într-un castron.
  4. Curăţăm ceapa şi o tăiem subţire, solzişori şi o punem peste paste. Fâşiile de somon le taiem în pătrăţele de unul sau doi centimetri şi le punem, de asemenea, peste paste, împreună cu smântâna, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.
  5. Adaugăm uleiul de măsline şi amestecăm usor.
  6. Salata se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu lămâie.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/tagliatelle-cu-somon-afumat/