Salata de boeuf
Autor: 
Bucataria: romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 8
 
Ingrediente:
  • un piept de pui,
  • 3-4 morcovi mari,
  • 4-5 cartofi,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • 4-5 castraveţi muraţi, marime medie
  • maioneză, o linguriță muștar
  • sare, piper.
Cum preparam:
  1. Punem la fiert legumele şi carnea în apă cu puţină sare. După ce au fiert le scot şi le punem deoparte într-un castron până se răcesc.
  2. Intre timp putem tăia castraveţii cubuleţe. Odată ce s-au răcit legumele, le tăiem cubuleţele de aceeaşi mărime. La fel procedăm si cu carnea pe care o adaugăm in castronul cu legumele tăiate. Asezonăm cu sare, piper.
  3. Lasăm deoparte legumele şi facem o maioneză
  4. Avem aici reteta maionezei, dintr-un singur ou este suficientă, la carea adăugăm o linguriță de muștar.
  5. Adaugăm maioneza peste legume, păstrăm deoparte o lingură sau doua pentru ornament. Amestecăm bine sa incorporăm maioneza.
  6. Punem salata pe un platou sau castronaș si ornăm. Lăsăm în frigider cel puțin o oră înainte de a servi.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/salata-de-boeuf/