Terina din ficat de pui
Autor: 
Bucataria: Internationala
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 8
 
Ingrediente:
  • • 350 g unt
  • • o ceapă
  • • doi căţei usturoi
  • • 500 g ficăţei de pui
  • • un sfert de linguriţă cimbru uscat
  • • 100 ml smântână
  • • 50 ml coniac
  • • 200 g ciuperci
  • • o portocală
  • • sare, piper
  • • 5 g gelatină
Cum preparam:
  1. Ciupercile le spalăm, le scurgem de apă şi le taiem fâşii subţiri. Topim puţin unt într-o cratiţă, adaugăm ciupercile şi le prăjim până când scade zeama.
  2. Le scotem din crăticoară, le așezăm într-o strecurătoare şi le lasăm la răcit.
  3. Curățăm si spălăm ceapa şi usturoiul şi le toacăm mărunt.
  4. Topim restul de unt într-o tigaie, adăugăm ceapa și usturoiul şi le călim până când se înmoaie. Adaugăm ficăţeii de pui, și distuim 10-15 minute.
  5. Turnăm coniacul, sucul de la portocală, smântână, cimbrul, sarea, piperul, amestecăm bine si mai lasam pe foc pentru inca un clocot.
  6. Luăm cratiţă de pe foc, și lăsăm la răcit timp de câteva minute, apoi mixăm totul în blender până  când rezultă o pastă fină.
  7. După ce am mixat compoziția adaugăm ciupercile şi amestecăm bine  cu o lingură.
  8. Pregătim gelatina conform instrucțiuni de pe pliculeț și o adăugăm în preparat, amestecăm bine să încorporăm gelatina.
  9. Punem compoziţia într-o tavă de chec tapetată cu folie de bucătărie şi o lăsăm în frigider câteva ore înainte de a o servi, de preferat să o servim a doua zi.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/terina-din-ficat-de-pui/