Salata de cartofi cu maioneza
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 750 g cartofi
  • 250 g sunca
  • 1 ceapa de marime mica, sau 2 cepe verzi, tocate marunt
  • ½ gogosar murat sau o jumatate de ardei Capia proaspat, taiat in cubulete
  • 1 ou si ulei pentru maioneza
  • 2 fire de marar
  • Sare, piper
Cum preparam:
  1. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu o lingurita de sare (putem fierbe cartofii si in coaja).
  2. Cartofii cu coaja ii fierbem intr-un vas acoperit  20 de minute, cartofii curatati si taiati ii fierbem in vas descoperit 15 minute.
  3. Odata  fierti cartofii ii scurgem de apa si ii punem intr-un castron si ii lasam sa se raceasca.
  4. In timp ce cartofii sunt pusi la racit, pregatim maioneza si tocam ceapa, ardeiul, taiem in cubulete si sunca.
  5. Cand cartofii sunt reci punem peste ei sunca, ceapa, ardeiul si maioneza.
  6. Asezonam dupa gust cu piper, marar sau patrunjel.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/salata-de-cartofi-cu-maioneza/