Cartofi umpluti cu bacon
Autor: 
Categoria: Mancare gatita
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 8 Cartofi medii
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 legătură Ceapă verde
  • 1 roşie
  • 250 g bacon
  • Piper alb, sare
Cum preparam:
  1. Cartofii îi fierbem în coajă, când se răcesc tăiem un capac şi scoatem miezul.
  2. Curățăm coaja cu grijă să nu se sfărâme cartoful.
  3. Amestecăm pulpa de cartof cu oul,  ceapa verde tocată, smântâna, baconul și roșia tăiate  în cubulețe, condimentăm cu sare şi piper, și umplem cartofii.
  4. Punem cartofii într-o tavă de copt.
  5. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 10 minute sau până când cașcavalul se va rumeni ușor.
  6. Decorăm cu frunze de pătrunjel şi cu frunze de ceapă verde.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/cartofi-umpluti-cu-bacon/