Ciuperci la cuptor (preparat de post)
Autor: 
Categoria: Aperitive,Retete de post,Retete vegetariene
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 2
 
Ingrediente:
  • 13 ciuperci mari
  • câteva fire de pătrunjel
  • câteva fire de mărar
  • 1 căţel usturoi
  • ¼ linguriţă sare
  • ½ linguriţă boia
  • ½ linguriţă piper
  • puţin ulei
Cum preparam:
  1. Spalăm ciupercile şi apoi le usucăm cu şerveţele de hârtie.
  2. Scoatem codiţele. Aşezăm zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi dam la cuptorul încins la 220 C pentru zece minute. Scurgem sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorcem ciupercile cu faţă în sus.
  3. Tocăm mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecăm cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente.
  4. Umplem pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropim ciupercile cu puţin ulei apoi le dăm la cuptor la 220C pentru 15 - 20 minute.
  5. Le servim calde cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/ciuperci-la-cuptor-preparat-de-post/