Piept de pui gratinat
Autor: 
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 2
 
Ingrediente:
  • 1 piept de pui întreg
  • 1 ceapa
  • 3 – 4 linguri branza sau cascaval razuit
  • 1-2 linguri maioneza
  • 1 lingura otet
  • 100 ml apa carbogazificata
  • 2 lingurite condimente (universale)
  • Sare, piper
  • ulei vegetal
Cum preparam:
  1. Pieptul de pui dezosat il taiem in bucati mici.
  2. Curatam ceapa, o spalam si o taiem in inele.
  3. Asezam puiul si ceapa intr-o oala, adaugam o lingurita de condiment, maioneza si otetul.
  4. Amestecam bine, dupa care adaugam sifonul si amestecam din nou.
  5. Lasam carnea la marinat vreme de 2 ore, in frigider.
  6. Dupa ce carnea s-a marinat, o asezam in tava de copt iar peste turnam putin ulei si sosul din marinata. Dupa gust mai asezonam cu condiment.
  7. Introducem tava in cuptor si coacem la 180 C timp de 30 de minute.
  8. Scoatem tava din cuptor si presaram deasupra branza sau cascavalul ras.
  9. Introducem tava din nou la cuptor pentru inca 5 minute.
  10. Servim cu o garnitura de orez sau cartofi, alaturi de o salata de sezon.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/piept-de-pui-gratinat/