Piept de pui gratinat
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 2
- 1 piept de pui întreg
- 1 ceapa
- 3 – 4 linguri branza sau cascaval razuit
- 1-2 linguri maioneza
- 1 lingura otet
- 100 ml apa carbogazificata
- 2 lingurite condimente (universale)
- Sare, piper
- ulei vegetal
- Pieptul de pui dezosat il taiem in bucati mici.
- Curatam ceapa, o spalam si o taiem in inele.
- Asezam puiul si ceapa intr-o oala, adaugam o lingurita de condiment, maioneza si otetul.
- Amestecam bine, dupa care adaugam sifonul si amestecam din nou.
- Lasam carnea la marinat vreme de 2 ore, in frigider.
- Dupa ce carnea s-a marinat, o asezam in tava de copt iar peste turnam putin ulei si sosul din marinata. Dupa gust mai asezonam cu condiment.
- Introducem tava in cuptor si coacem la 180 C timp de 30 de minute.
- Scoatem tava din cuptor si presaram deasupra branza sau cascavalul ras.
- Introducem tava din nou la cuptor pentru inca 5 minute.
- Servim cu o garnitura de orez sau cartofi, alaturi de o salata de sezon.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/piept-de-pui-gratinat/
3.5.3208