Clatite de cartofi la cuptor cu umplutura de ciuperci
Autor: 
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 2
 
Ingrediente:
  • 4-5 cartofi
  • 300 g ciuperci
  • 1 lingura de smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1-2 ceapa
  • O legatura de marar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper negru (dupa gust)
Cum preparam:
  1. Curatam si spalam ciupercile si ceapa, dupa care le taiem julienne.
  2. Prajim ceapa in uleiul de masline pana devine sticloasa iar apoi adaugam ciupercile, sotam 4-5 minute. Adaugam sare si piper dupa gust.
  3. Spalam mararul si il tocam fin.
  4. Intr-un castron amestecam oul cu smantana, sare si piper iar apoi adaugam mararul tocat fin.
  5. Curatam si spalam cartofii, dupa care ii dam pe razatoarea mare.
  6. Stoarcem bine cartofi pentru a elimina surplusul de apa si ii adaugam in amestecul de ou si smantana. Adaugam faina si amestecam bine.
  7. Ungem cu putin ulei o tava de copt si cu ajutorul unei forme dreptunghiulare sau patrata (daca nu avem forma vor iesi clatitele inegale, nu este nici o problema) formam clatitele
  8. Asezam in primul strat compozitia de cartofi peste care asezam o lingura de ciuperci, iar ciupercile le acoperim din nou cu un strat de cartofi.
  9. Clatitele nu trebuie sa aiba o inaltime mai mare de 1,5 cm, in caz contrar ele se vor rupe si nu-si vor pastra forma.
  10. Stropim deasupra fiecare clatita cu ulei de masline.
  11. Introducem tava in cuptor la temperatura de 200 C timp de 10-20 minute pana cartoful se inmoaie si prinde o usoara crusta aurie.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/clatite-de-cartofi-la-cuptor-cu-umplutura-de-ciuperci/