Socata
Autor: Tina
Categoria: Bauturi
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 10
- 10 flori proaspete de soc
- 600 g zahar
- zeama de la o lamaie
- o lamaie taiata felii
- 4,5 l apa
- Trecem florile de soc printr-un jet de apa rece apoi le asezam intr-un borcan de 5 litri.
- Intr-o carafa, intr-un litru de apa, dizolvam zaharul, dupa care il turnam peste florile de soc in borcan.
- Adaugam zeama de lamaie si lamaia taiata felii.
- Amestecam bine.
- Acoperim borcanul si ii lasam in bucatarie la temperatura camerei 3-4 zile.
- Putem sa punem borcanul la soare in curte si in doua zile va fi gata.
- Cand este tulbure lichidul si putin acidulat socata este numai buna de baut.
- O strecuram, o punem in sticle si o lasam la rece in frigider macar o zi.
- O servim cu felii de lamaie.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/socata/
3.5.3208