Socata
Autor: 
Categoria: Bauturi
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 10
 
Ingrediente:
  • 10 flori proaspete de soc
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • o lamaie taiata felii
  • 4,5 l apa
Cum preparam:
  1. Trecem florile de soc printr-un jet de apa rece apoi le asezam intr-un borcan de 5 litri.
  2. Intr-o carafa, intr-un litru de apa, dizolvam zaharul, dupa care il turnam peste florile de soc in borcan.
  3. Adaugam zeama de lamaie si lamaia taiata felii.
  4. Amestecam bine.
  5. Acoperim borcanul si ii lasam in bucatarie la temperatura camerei 3-4 zile.
  6. Putem sa punem borcanul la soare in curte si in doua zile va fi gata.
  7. Cand este tulbure lichidul si putin acidulat socata este numai buna de baut.
  8. O strecuram, o punem in sticle si o lasam la rece in frigider macar o zi.
  9. O servim cu felii de lamaie.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/socata/