Pandispan pufos
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 8
Ingrediente:
  • 6 oua
  • 225 g faina
  • 225 g zahar tos
  • 40 ml de apa
  • 40 ml de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pliculet de praf de copt
  • un praf sare
Cum preparam:
  1. Separam albusurile de galbenusuri .
  2. Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o crema fina.
  3. Albusurile le punem in bolul unui mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le mixam la o treapta mare.
  4. Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura, continuam sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus. Adaugam peste albusuri, galbenusurile si apa, amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
  5. Adaugam apoi, faina cernuta amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam usor pana incorporam bine toata faina si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
  6. Jumatate din cantitate o punem intr-un vas deoparte, iar cea ramasa in castron o amestecam cu cacaoa pe care am inmuiat-o cu putina apa
  7. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei, un stat compozitie alba, un strat compozitie cu cacao sau turnam compozitia alba apoi cea cu cacao si o modelam cu fruculita.
  8. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 25 - 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  9. Lasam pandispanul sa se raceasca la temperatura camerei.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/pandispan-pufos/