Ciorba de fasole verde cu piept de pui
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 4
- 1 kilogram de fasole verde curatata (fara capete) si taiata in bucati
- 400 g piept de pui taiat cuburi
- 1 morcov taiat cubulete
- 4 fire ceapa verde tocata marunt
- ½ ardei rosu taiat cuburi
- 3 linguri cu rosii tocate (din conserva)
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingura de faina alba
- 2 linguri smantana
- 1 pahar bors
- sare si piper
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingurita tarhon uscat
- 2 litri apa
- Intr-o oala punem uleiul, adaugam carnea si o lasam pe plita la foc mediu sa prinda un pic de culoare aurie.
- Adaugam ceapa tocata, ardeiul si morcovul taiat in cubulete.
- Sotam legumele si carnea, toate impreuna, aproximativ 5 minute.
- Adaugam rosiile din conserva, fasolea verde (curatata si spalata) si foile de dafin, potrivim cu sare, apoi turnam apa.
- Lasam la fiert pe plita la foc moderat in jur de 30 de minute, pana fasolea verde si carneade pui sunt fierte.
- Intr-un bol preparam faina cu smatana, o stingem cu un pic de apa si inainte de a lua ciorba de pe foc, o turnam in oala.
- Adaugam borsul si tarhonul.
- Potrivim gustul cu sare si piper.
- Mai lasam la fiert inca 5 minute dupa care ciorba noastra de fasole verde cu piept de pui este gata.
- O servim calda cu paine moale.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/ciorba-de-fasole-verde-cu-piept-de-pui/
3.5.3217