Ciorba de fasole verde cu piept de pui
Autor: 
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 1 kilogram de fasole verde curatata (fara capete) si taiata in bucati
  • 400 g piept de pui taiat cuburi
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 4 fire ceapa verde tocata marunt
  • ½ ardei rosu taiat cuburi
  • 3 linguri cu rosii tocate (din conserva)
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura de faina alba
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar bors
  • sare si piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 2 litri apa
Cum preparam:
  1. Intr-o oala punem uleiul, adaugam carnea si o lasam pe plita la foc mediu sa prinda un pic de culoare aurie.
  2. Adaugam ceapa tocata, ardeiul si morcovul taiat in cubulete.
  3. Sotam legumele si carnea, toate impreuna, aproximativ 5 minute.
  4. Adaugam rosiile din conserva, fasolea verde (curatata si spalata) si foile de dafin, potrivim cu sare, apoi turnam apa.
  5. Lasam la fiert pe plita la foc moderat in jur de 30 de minute, pana fasolea verde si carneade pui sunt fierte.
  6. Intr-un bol preparam faina cu smatana, o stingem cu un pic de apa si inainte de a lua ciorba de pe foc, o turnam in oala.
  7. Adaugam borsul si tarhonul.
  8. Potrivim gustul cu sare si piper.
  9. Mai lasam la fiert inca 5 minute dupa care ciorba noastra de fasole verde cu piept de pui este gata.
  10. O servim calda cu paine moale.
Pofta buna
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/ciorba-de-fasole-verde-cu-piept-de-pui/