Paste cu sos de gorgonzola
Autor: 
Categoria: Paste
Bucataria: Italiana
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 2
 
Ingrediente:
  • 250 g paste
  • 100 g gorgonzola
  • 3 linguri smantana
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml lapte
  • ¼ lingurita oregano
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Cum preparam:
  1. Curatam o ceapă mică si o tocam marunt, cateii de usturoi ii pisam.
  2. Intr-o tigaie mai adanca in putin ulei calim ceapa si usturoiul.
  3. Asezonam cu putina sare, stingem cu o cescuta de apa si mai lasă la foc mic sa se patrunda bine ceapa.
  4. Adaugam smantana si gorgonzolas si se lasam la foc mic amestecand sa se topeasca amandoua in sosul de ceapa.
  5. Asezonam cu piper dupa gust.
  6. Pastele le fierbem al dente cca 15-20 de minute, conform instructiunilor de pe pachet, după care le scurgem de apa si le punem in tigaia cu sosul gorgonzola.
  7. Mai lasam pe foc 2 minute dupa care pastele cu sos de gorgonzola sunt gata pentru a fi servite.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/paste-cu-sos-de-gorgonzola/