Salam de biscuiti
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 6
- 500 g biscuiti simpli
- 200 ml lapte
- 180 g unt
- 100 g zahar tos
- 3 linguri rase de cacao
- 20 ml esenta de rom
- Faramitam biscuiti in bucatele mici si mari.
- Intr-o oala punem, la foc mic, laptele untul si zaharul.
- Cand ingredientele din oala sunt toate lichide adaugam cantitatea de cacao si esenta de rom.
- Amestecam pana cand pudra de cacao s-a incorporat bine, fara cocoloase.
- Asteptam sa dea un clocot apoi luam oala de pe foc si lasam compozitia 5 minute sa se racoreasca.
- Cand compozitia s-a racit putin (nu de tot) o turnam peste biscuiti.
- Amestecam bine pana cand toti biscuiti vor fi incorporati.
- Pe plansa de lucru intindem o folie alimentara, pe care vom turna toata compozitia.
- Rulam folia si o strangem bine astfel incat compozitia sa se lege bine impreuna.
- Introducem salamul de biscuiti obtinut in frigider, pentru cel putin 3 ore.
- Odata racit, il scoatem din folie, il portionam si savuram bunatatea obtinuta atat de usor.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/salam-de-biscuiti/
3.5.3226