Un preparat atat de delicios si atat de usor de facut. Combinatia dintre carnea de vita fragezita si sosul cu ciupercile pline de aroma mirodeniilor , te face sa nu te poti opri din mancat.
O reteta minunata pentru o masa in familie si ideala la o masa servita prietenilor.
Ingrediente:
- 100 ml vin alb
- 200 ml supă de vită
- 50 ml ulei de măsline
- 500 g pulpă de vită dezosată
- 250 g ciuperci feliate
- 50 g unt
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri smântână
- 4 linguri făină
- Sare, piper, curry, patrunjel
Cum preparam:
- Ciupercile le curățăm, le clătim cu apă rece și le tăiem în feliuțe.
- Carnea de vită o tăiem felii subțiri și o batem cu ciocanul de snițele. O potrivim de sare și piper.
- Pe o farfurie punem 3 linguri de făină și tăvălim șnițelele pe ambele părți. Vom încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și prăjim șnițelele de vită. Le scoatem și le ținem la cald.
- Într-o cratiță topim untul, adaugăm usturoiul tăiat fin, apoi punem ciupercile,pătrunjelul și rumenim puțin.
- Vom adaugă carnea, vinul și supa caldă. Lasăm să scadă cam 30 minute.
- La final adaugăm smântâna în care am dizolvat o lingură de făină și mai lasăm să dea un clocot pe foc.
- Putem servi alături de o garnitură de orez sau un piure de cartofi.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Escalop de vită cu ciuperci
Please follow and like us: