Dacă ceea ce ai nevoie este o reteta rapidă și gustoasă, dar în același timp, bogată în valoare nutritivă, atunci asta este ceea ce cauti.
O reteta pentru copii si adulti, fluturi cu ricotta, aduce deliciul Italiei la tine in farfurie.
Farfalle alla ricotta
Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Italiana
Categoria: Paste
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 400 de grame de paste (fluturi)
- 150 de grame de brânză de vaci - Ricotta
- o ceapa, pătrunjel
- ½ cutie de rosii
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare si piper dupa gust
Cum preparam:
- Intr-o tigaie incingem uleiul in care vom cali ceapa tocata fin si un pic de patrunjel tocat marunt.
- Când ceapa este rumenita, turnăm sosul de roșii, este nevoie de aproximativ o jumătate de cutie de rosii pentru a obține un sos suficient pentru patru portii de fluturi.
- Nu vom exagera cu tomatele, pentru a evita compromiterea aromei de ricotta.
- Fierbem sosul pentru aproximativ zece minute, având grijă să nu se prindă de tigaie, amestecăm din când in când.
- Cand sosul este fiert adaugam brânza- Ricotta, si amestecam ușor si formăm un sos cremos rozaliu.
- Mai ținem la foc mic încă 2-3 minute.
- Punem la fiert o oala cu apă cu o lingurita de sare. Când clocotește punem la fiert fluturi. Timpul de fierbere este cel inscris pe cutie.
- Când fluturii sunt fierți, îi vor turna direct în vasul cu sosul cu ricotta.
- Este recomandabil să turnăm în sos o lingura de apa în care am fiert pastele pentru a da fluiditate sosului.
- Apoi, totul amestecăm bine, astfel încât sosul va învălui pastele.
- Presărăm câteva boabe de piper negru și câteva linguri de parmezan.
- Acum fluturii sunt gata pentru ai servi.
- Îi vom servi fierbinti.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Farfalle alla ricotta
Please follow and like us: