
Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome regionale. Se bazeaza pe ingrediente proaspete gatite la fata locuui si o combinatie de legume, cereale, fructe si fructe de mare gustoase, peste, carne si ulei de masline.
Farfalle cu sos de carne tocată și ierburi aromatice

Autor: Tina
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 400 g paste farfalle (fundite)
- 2 linguri de ulei
- 2 fire de praz
- 2 căței de usturoi
- 500 g carne tocată macră de vită
- 1 ou
- 3 linguri de sos de soia
- 300 ml bulion de roșii
- 400 g roșii tăiate bucăți din conservă
- 4 lingurițe de pastă de ardei roșii
- ½ legătură de tarhon
- Sare, piper
Cum preparam:
- Fierbem pastele în apă cu sare, după indicațiile de pe ambalaj.
- Încingem uleiul într-o tigaie și călim prazul taiat rondele iar usturoiul tocat mărunt.
- Adăugam carnea tocată, oul si condimentam cu sos de soia și piper.
- Stingem cu bulionul și roșiile din conserva, adăugam pasta de ardei și asezonam cu sare, piper.
- Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20-30 minute, atat cat carnea sa fie moale.
- Tocam tarhonul mărunt și garnisim cu el pastele, peste care punem sosul cu carne tocata.
- Pastele noastre sunt gata, numai bune de mancat.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Farfalle cu sos de carne tocată și ierburi aromatice
Please follow and like us: