
Este o prajitura ce ti se topeste in gura. Combinatia aromelor de mere si a vaniliei o face irezistibile. Nu te poti opri din mancat.
Foi cu umplutura de mere si crema de vanilie

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 16
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Pentru 4 foi
- 18 linguri apă minerală
- 18 linguri ulei
- 15 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- coajă rasă de portocală
- 700 g făină
Umplutura de mere
- 1,5 kg mere
- 1 lingură unt
- 5-6 linguri zahăr
- 1 linguriță rasă de scorțișoară
Crema de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri faina
- 2 lingurițe zahăr pudră
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 linguri unt
Cum preparam:
Foile
- Într-un bol amestecăm apa minerală, uleiul, zahărul, coaja rasă de portocală, până se topește puțin zahărul.
- Amestecăm făina și praful de copt, apoi punem treptat peste lichid, până obținem o bilă de aluat omogenă, ca o plastelină, să o putem modela ușor.
- Împarțim aluatul în 4 părți egale.
- Întindem prima foaie cu sucitorul, cât mai subțire.
- Ungem dosul unei tăvi cu margarină, o tapetăm cu hârtie de copt și așezam prima foaie.
- O înțepam cu furculița din loc în loc si o introducem în cuptorul încins, pentru 10-12 minute, cât să se poată usca puțin.
- Când este gata, scotem foaia si o lasam la răcit.
- La fel procedam și cu celelalte 3 foi.
Pregătim umplutura de mere:
- Spălăm merele, le curățăm de coajă, apoi le dăm pe răzătoarea mare.
- Topim untul într-o cratiță, adăugăm merele, pe care le stoarcem între mâini, și zahărul. Lăsăm focul mediu și amestecăm până se evaporă tot lichidul.
- La final, adăugăm scorțișoara și le mai lăsăm două minute.
- Le luăm de pe foc și le lăsăm să se răcorească.
Pregătim crema de vanilie:
- Într-un bol, amestecăm cu un tel gălbenușurile cu zahărul si cu păstăi de vanilie.
- Subțiem cu puțin lapte, apoi adăuăam făina și ametecăm bine să nu se formeze cocoloașe. Restul de lapte îl punem într-o cratiță pe foc.
- Când începe să clocotească, încorporam amestecul de faina, dăm focul la mic și lăsăm până se îngroașă ca o budincă, în tot acest timp amestecăm în ea.
- Tragem de pe foc, punem untul și amestecăm până se topește.
- Aromatizăm crema cu esență de vanilie.
- Începem să asamblam prăjitura și așezăm prima foaie, punem jumătate din cantitatea de mere.
- Așezam a doua foaie, peste ea punem crema de vanilie fierbinte, o întindem uniform, apoi din nou foaie, restul de mere și ultima foaie deasupra.
- Peste prăjitură punem ceva greu sa o preseze putin și dăm la rece de azi pe mâine.
- A doua zi vom avea o prăjitura cu foi moi de ți se topesc în gură.
Savoare si bun gust – Foi cu mere si cremă de vanilie
[wysija_form id=”3″]
Please follow and like us: