Imi plac in mod deosebit aperitivele servite la mesele festive. Acestea trebuie sa fie cat mai variate si usor de servit. Frigaruile din piept de pui sunt foarte apreciate atat ca fel principal cat si ca aperitiv. Se prepara rapid, ingredientele sunt putine si nu necesita indemanare de maiestru bucatar.
Frigarui aperitiv
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui dezosat
- 2 ardei rosii
- 2 linguri ulei de masline
- condimente dupa gust
- betisoare din lemn (frigarui)
Cum preparam:
- Portionam pieptul de pui in cubulete de cca 1,5 cm si il condimentam dupa gust (sare, piper, sau alte condimente)
- Taiem ardeiul in patratele egale cu bucatile de carne.
- Dupa ce am portionat cele doua ingrediente principale, le insiram alternativ pe betisoare. Fiind aperitive, betisoarele vor avea o marime mai mica si astfel pe un betisor vom pune nu mai mult de 4 bucatele de carne.
- Asezam frigaruile pe o tava si le stropim cu putin ulei de masline.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C si coacem frigaruile pana devin aurii, aproximativ 10 minute.
- Le scoatem din cuptor, le asezam pe un platou si le servim reci sau calde, alaturi de alte aperitive delicioase.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Frigarui aperitiv
[wysija_form id=”3″]
Please follow and like us: