
Simple si usor de facut frigaruile libaneze sunt un adevarat deliciu, care vor avea succes atat la o masa in familie cat si la un picnik impreuna cu prieteni.
In Liban, aceste frigarui, numite kafta, se prepara de obicei prin amestecul carnii de vita cu ceapa, patrunjel, piper negru si sare. In Asia de Sud și Orientul Mijlociu, koftas sunt de obicei realizate din carne de miel, carne de vita, oaie sau pui , in timp ce versiunile grecești, cipriote si din Balcani pot folosi de carne de porc, vita, miel, sau un amestec din cele trei. In India , soiurile vegetariene includ koftas realizate din cartof , Calabash , paneer , sau banana . In Europa, kofta este servit ca fast – food ca un tip de kebab .
Frigarui libaneze

Autor: Tina
Bucataria: Libaneza
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 1 ceapa mare
- 3 catei usturoi
- 1 legatura frunze de patrunjel
- sare
- piper
- ienibahar
Cum preparam:
- Curatam si spalam ceapa, usturoiul si frunzele de patrunjel, apoi le tocam marunt.
- Carmea tocata de vita o asezam intr-un castron si o amestecam cu ceapa, usturoiul, frunzele de patrunjel si condimentele.
- Incorporam bine toate ingredientele si formam niste chiftele lunguiete, putin mai lungi decat traditionali mititei romanesti.
- Avem doua moduri in care sa le prajim si anume:
- Daca este vara si ne putem bucura de un gratar in curte, atunci le pregatim la gratar si in fiecare chiftea infingem pe lungime, o tepusa pentru frigarui. Asezam frigaruile pe gratarul incins si le coacem la jar domol.
- Daca este frig sau ne lipseste gratarul, le vom coace in cuptor. Putem sa le infigem intr-o frigaruie sau le putem coace simplu, asezandu-le intr-o tava. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30-40 minute, pana se vor rumeni frumos.
- Le servim cu o garnituta de legune, orez sau simple doar cu o salata de sezon sau un sos picant. Nu va lipsi lipia libaneza.
Pofta buna!






Savoare si bun gust – Frigarui libaneze
Please follow and like us: