
Ingrediente:
- 700 g peşte,
- 8-10 cartofi,
- 1 praz,
- 4-5 linguri de ulei,
- 1-2 ardei graşi,
- 1 lingură făină de grâu,
- 1-2 căţei de usturoi,
- 2-3 linguri vin de masă alb sec,
- ½ lingură pastă de roşii,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Cum preparam:
- Peştele curăţat de oase îl tăiem bucăţi, sărăm, piperăm, stropim cu vin, cu ulei şi lasăm pentru 20-30 minute la marinat.
- Curățăm cartofi îi taiem în feliute mai groase și îi prăjim în ulei încins. Tăiem în rondele prazul și îl călim un pic în ulei încins.
- Trecem peștele marinat prin făină şi-l rumenim în ulei, după care îl punem într-un vas de ceramica (ulcea), adaugăm cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, presarăm cu prazul prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, pasta de roşii și completăm cu puțina apă.
- Adaugăm verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi coacem la cuptor până este gata.
- Friptura se serveşte calda, se presără seasupra cu verdeaţă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Friptura de peste in ulcele
Please follow and like us: