Friptura de porc cu praz si vin alb este o delicatese in adevaratul sens al cuvantului, este atat de buna in cat ti se topeste in gura si nu te poti opri din mancat.
Ingrediente:
- ½ kg pulpă de porc
- 100 ml ulei
- 6 fire praz
- 30 g făină
- 2 linguri pastă de tomate
- 200 ml vin alb
- 1 legătură verdeață
- 1 lingură cimbru uscat mărunțit
- piper
- sare
Cum preparam:
- Spălăm carnea, o tăiem în bucăți și o presărăm cu puțină sare, piper și cimbru.
- Curațăm și spălăm prazul, după care îl tăiem rondele.
- Înăbușim bucățile de carne în ulei încins, picurând câte puțină apă.
- Când carnea s-a înmuiat, adăugăm în cratiță prazul, măslinele și puțină apă fierbinte.
- După 5 minute, turnăm făina și bulionul dizolvate în vinul rece și completăm cu apă cât să acopere ingredientele.
- Introducem cratița în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 15 minute.
- Când mâncarea este gata, o săram și condimentam după gust și presaram verdeața tocată mărunt.
Poftă bună!
Please follow and like us: