Este o rețetă relativ ușoară, cu un rezultat savuros. La o masă festivă ne vom ipresiona cu siguranță musafiri.
Friptura de porc cu prune uscate
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 muschiuleti de porc
- sare, piper negru măcinat,
- 6-8 prune sau caise uscate,
- 4-5 linguri ulei
Cum preparam:
- Curatam prunele de samburi (daca este cazul)
- Muschiuletul il sectionam pe lungime si il batem cu ciocanul de snitele. Lasam o grosime de cel putin 1 cm
- Presarăm cu sare şi piper şi asezam prunele pe lungime la o margine.
- Rulam carnea si o asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri de ulei.
- Repetam procedeul si cu cel de al doilea muschiulet.
- Introducem tava în cuptor si coacem până sunt gata, la o temperatura de 160-180°C.
- Din când în când stropim carnea cu sucul pe care-l lasă friptura.
- Când se răceşte, tăiem carnea felii şi o servim cu o garnitura de cartofi sau orez, alaturi de o salata de sezon.
Poftă bună!
Please follow and like us: