Friptură de porc italiană cu crustă de pesto, este o reteta din bucataria italiana. Fragezimea fripturi in combinatie cu crusta de pesto da o savoare deosebita preparatului.
Este un preparat ideal pentru a fi servit musafirilor intr-o zi de sarbatoare.
Friptura de porc italiana cu crusta de pesto
Autor: Tina
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2-3 roşii uscate în ulei
- 750 g cotlet de porc
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de pesto rosso (vezi reteta depesto rosso)
- 1-2 linguri de pesmet
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- 300 g roşii cherry
- 2-3 fire de busuioc
- sare, piper
Cum preparam:
- Rumenim carnea pe toate părţile în două linguri de ulei încins.
- Tăiem roşiile uscate în cubuleţe și le amestecăm cu restul de ulei de măsline, pesto și pesmet.
- Ungem friptura cu amestecul obținut...datorită acestui amestec vom avea o crustă delicioasă.
- Curățam usturoiul și ceapa și le tăiem cubulețe, pregătim si roșiile cherry și le tăiem jumătăți, tocăm frunzele de busuioc.
- Rumenim ușor cubulețele de usturoi și ceapă si le adăugăm peste friptura care am așezat-o într-o tava termorzistentă, dăm la cuptor timp de aprox. 70-80 minute la 200 °C.
- Acoperim tava, dacă avem o tavă fară capac vom aseza peste o folie alimentară de aluminiu. După aproximativ o oră, îndepărtam capacul (folia), adăugăm roșiile și busuiocul și lăsăm să prindă crusta.
- Servim alături de o salată verde.
Poftă bună!
Please follow and like us: