Carnea de porc este alimentul preferat de romani. Carnea de porc are un continut bogat in proteine dar si in fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc cu toate acestea carnea de porc este o carne greu de digerat.
Carnea de porc este buna pentru imunitatea organismului. Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o sursa buna de proteine, cu efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale.
Carnea de porc este gustoasa si poate fi preparata in zeci de feluri, este carnea pe care o preferam si o gatim din mosi stramosi.
Friptura de porc la tava, este o reteta simpla, usor de facut si cu un rezultat delicios, vom avea o friptura suculenta si aromata, pe gustul tuturor.
Friptura de porc la tava
Autor: Florentina-Mirela
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg de piept de porc sau cotlet
- 100 g unt
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- tarhon
- sare si piper dupa gust
Cum preparam:
- Curatam carnea de pielite, o spalam si o impanam cu bucatele de usturoi. Pudram carnea cu sare si piper punem se impaneaza cu bucatele de usturoi.
- Asezam bucata de carne intr-o tava, asezam peste ea tarhon tocam marunt si o acoperim cu folie sau un capac.
- O lasam la rece aproximativ o ora atat cat sa absoarba carnea aromele condimentelor.
- Intr-o tava punem bucatelele de unt peste care asezam bucata de carne.
- Introducem tava in cuptor la foc mediu si o lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.
- Cand prinde putina culoare adaugam vinul si o lasam in cuptor sa fiarba cca 35 minute, avem grija ca din cand in cand sa stropim friptura cu sosul din tava.
- Cand furculita patrunde usor in carne friptura este gata.
- O scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca, apoi o servim alaturi de o garnitura de cartofi copti sau prajiti si cu o salata generoasa.
Savoare si bun gust – Friptura de porc la tava
Please follow and like us: