Este o reteta pe care o ador, carnea de pui frageda impreuna cu textura fina si gustul dulceag al morcovilor da un rezultat mai mult decat delicios.
Am mancat pentru prima data friptura de pui cu morcov cu multi ani in urma in frumoasa noastra Bucovina.
Friptura de pui cu morcovi
Autor: Tina
Bucataria: Traditionala
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui (pulpe, aripi si piept)
- 1 kg morcovi
- 2 cepe mari
- sare, piper
- 4-5 linguri ulei
- 1 crenguta de rozmarin
Cum preparam:
- Spalam bine carnea de pui.
- Curatam si spalam ceapa si morcovi.
- Ceapa o tocam fin iar morcovii ii dam prin razatoarea mare.
- Intr-o tigaie mai adanca punem la in uleiul incins carnea de pui si o rumenim usor pe ambele parti.
- Cand carnea este rumenita turnam peste un pahar de apa, acoperim tigaia si lasam sa fiarba la foc mic.
- Intr-o alta tigaie punem la calit ceapa si morcovul impreuna cu 2 linguri de ulei.
- Calim pana morcovul se inmoaie.
- Cand carnea este aproape fiarta punem peste morcovul si crenguta de rozmarin.
- Mai lasam pe plita inca 5-7 minute, atat cat carnea sa absoarba dulceata morcovului si sa scada zeama.
- Cand friptura de pui cu morcov este gata o servim alaturi de o mamaliguta.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Friptura de pui cu morcovi
Please follow and like us: