
Romanii sunt tot mai curiosi sa incerce specialitati din carne de vita, pe care altadata o considerau produs de lux.
Îmi place friptura de vită și o prefer și pentru că spre deosebire de cea de porc și de pui nu e forțată cu hormoni, ci este o carne sănătoasă.
Multi dintre noi ocolim aceasta carne delicioasa gandindu-ne ca este dificil de preparat. Haideti sa gatim impreuna o reteta simpla cu un rezultat spectaculos.
Ingrediente:
- 600 g mușchi de vită
- 100 ml vin roșu
- 100 g unt
- 2 morcovi
- 2 mere
- 1 ceapă
- 3-4 linguri sos de soia
- ulei de măsline
- sare, piper
Cum preparam:
- Spalăm mușchiul de vită îl presarăm cu sare și piper și îl punem într-o tavă stropită cu ulei. Curățăm morcovii, ceapa și merele și le punem în tavă.
- Turnăm vinul, și acoperim cu folie de aluminiu, vom coace 60 minute în cuptor, la foc moderat.
- Scoatem morcovii, ceapă și merele, le mixăm în blender și le amestecăm cu 3-4 linguri de sos de soia.
- Lăsăm mușchiul la cuptor în continuare, dar fără folie.
- După ce le-am pregătit toate, scoatem mușchiul din tavă, îl porționam, și îl servim alături de cartofi piure sau natur.
- Ornăm cu sosul de morcov și măr.


Please follow and like us: