Acest fel de mâncare este o încrucișare între un sufleu și o omletă, un preparat perfect pentru micul dejun, o reteta usor de facut cu un rezultat ce-ti va incanta papilele gustative.
Frittata cu brocoli si ardei rosu
Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Categoria: Aperitiv
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 3 cesti cu buchetele de broccoli, tocat
- 1 ardei rosu dulce, tocat cuburi
- 1 lingura unt sarat, topit
- 8 oua,
- ½ lingurita sare
- 250 ml smantana 35%
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
- ¼ lingurita de piper negru
- 1 cana branza, maruntita
Cum preparam:
- Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
- Amestecam broccoli, ardeiul rusu si untul intr-un vas de sticla termoizolant (vas yena).
- Nivelam legumele in vasul de yena astfel incat sa acoperim intr-un strat uniform.
- Introducem in cuptor cuptor timp de 10 minute sau pana cand broccoli este ușor rumenit.
- Intre timp, intr-un bol, folosind mixer electric, batem albusul de ou cu sare pana cand se intareste.
- Intr-un bol separat batem galbenusurile de ou, smantana, busuiocul și piperul pana la omogenizare apoi adaugam si branza.
- Amestecam albusul de ou cu crema de galbenus si turnam toata compozitia uniform peste legume.
- Se da la cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau pana canddevine aurie iar mijloc este coapta.
- Daca dorim, putem adauga 2 cana bacon fiert si maruntit, sunca afumata si toccata,prosciutto, sau somon afumat tocat.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Frittata cu brocoli si ardei rosu
Please follow and like us: